Despre Noi

DESPRE NOI / CINE SUNTEM

Ca noţiune, protecţia mediului înconjurător a fost şi este de cele mai multe ori asociată fenomenului de poluare, dar în realitate sensul acestei noţiuni este mult mai amplu. Protecţia mediului are în vedere următoarele acţiuni: administrarea raţională a resurselor, evitarea dezechilibrelor prin conservarea naturii, evitarea poluării mediului precum, reconstrucţia ecologică a acestuia.

Echipamentele electrice pot fi foarte nocive atât pentru individ, cât și pentru mediul înconjurător, astfel o tratare necorespunzătoare sau lipsa tratării acestora, poate contribui, prin eliberarea de gaze toxice în sol, apă și aer, la degradarea hranei, potabilitatea apei si calitatea aerului pe care-l respirăm. Un studiu realizat de Health Effects Institute (HEI) arata ca doar 5% din populatia globului mai respira aer curat.

Odata cu nevoia de a avea o mai bună gestionare a resposabilitățiilor privind realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, inclusiv raportarea modului de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, a fost înființată, în anul 2013, Asociația ECO LIGHTING COLLECT, o persoană juridică română, neguvernamentală, non-profit, autonomă.

Asociaţia ECO LIGHTING COLLECT deţine licenţă de operare în scopul preluării și ducerii la îndeplinire a obligațiilor producătorilor de echipamente electrice și electronice sau ale reprezentanților autorizați care acționează în numele producătorilor cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice  pentru următoarele categorii prevăzute în anexele nr. 2 şi nr. 4 ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 5 din 2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice:

3. Lămpi

5. Aparate de iluminat de mici dimensiuni 

Licenta operare Eco Lighting Collect

Valoare tarif operare 2020

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!